Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Skanska får miljardorder i USA

Publicerad: 21 juli 2009, 12:05

Skanska har fått i uppdrag att bygga tre broar och anslutande trafikplatser i USA:s huvudstad, Washington DC. Ordern är värd 1,4 miljarder kronor.


Enligt ett pressmeddelande har Skanska fått uppdraget att utforma och bygga om 11th Street Bridges och anslutande trafikplatser i Washington D.C USA. Kund är District Department of Transportation.

Ordern värd cirka 1,4 miljarder kronor vilket enligt NYHETSBYRÅN DIREKT/ PLACERA.NU motsvarar Skanskas hela orderingång för tredje kvartalet i år.

Kontraktet inkluderar tre broar över Anacostia River. De två första broarna är avsedda för den regionala trafiken och innehåller trefiliga körfält i en riktning. De ska förbinda Southeast Freeway med Interstate 295/Anacostia Freeway.?Den tredje bron har två körfält i vardera riktning och är avsedd för den lokala trafiken mellan stadsdelarna på ömse sidor om Anacostia River, några kilometer från centrala Washington. ??
I projektet ingår även två större trafikplatser. Väster om floden byggs en ny förbindelse till Southeast freeway och 11th Street. Den befintliga trafikplatsen som förbinder lokal och regional trafik öster om Anacostiafloden ska byggas om, sänkas och flyttas längre ifrån intilliggande bebyggelse.

Projektet genomförs i ett joint-venture tillsammans med Facchina Construction Company, där Skanska som ledare har 70 procent.

Arbetet har redan inletts och ska vara färdigställt i maj 2013.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.