lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Skanska får miljarduppdrag i Växjö

Publicerad: 19 augusti 2022, 09:04

Skanska tecknar avtal på 1,2 miljarder kronor om förberedande arbeten för ett sjukhus i Växjö. Foto: Link arkitektur

Skanska tecknar avtal med Region Kronoberg om förberedande arbeten för ett sjukhus i Växjö. Värdet: 1,2 miljarder kronor

Ämnen i artikeln:

byggkontraktVäxjö

Skanska och Region Kronoberg har skrivit avtal om den första fasen i arbetet med Växjös nya akutsjukhus, vilket innebär planering och projektering i strategisk samverkan för sjukhusbygget. Avtalet är värt cirka 1,2 miljarder kronor, vilket inkluderas i orderingången för Skanska Sverige i tredje kvartalet 2022.

 Läs även: Alla entreprenörer som ville ta Skanskas miljardprojekt i Göteborg 

Totalt rör det sig om cirka 135 000 kvadratmeter nybyggnad som ska utföras och projektet är uppdelat i tre faser; förstudie (fas 0), projektering (fas 1) och produktion (fas 2).

– Efter ett framgångsrikt samarbete under förstudien är vi glada åt att beslutsunderlag för sjukhuset nu är på plats. Det innebär att vi kan gå vidare tillsammans med Region Kronoberg i förberedelserna för sjukhuset, säger Håkan Isfalk, ombud för Skanska i projektet.

Arbetet med fas ett inleds i augusti med målbilden att kunna påbörja fas två, byggproduktion, under hösten 2023. Akutsjukhuset beräknas stå färdigt 2029.

Nyhetsbyrån Direkt

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev