Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Skanska förbereder kulturhusrenovering

Publicerad: 14 november 2018, 12:50

Skanska har fått i uppdrag att påbörja förberedelser för upprustning av Kulturhuset och Teaterhuset, när Stockholms stad ska renovera byggnaderna 2019-2020.


Kulturhuset och Teaterhuset renoveras för att byggnaderna ska få en bättre inomhusmiljö, bli mer energieffektiva, driftsäkra och flexibla för att därmed fungera bättre för dess hyresgäster och besökare. Renoveringen omfattar även förbättrad säkerhet.

LÄS MER: Stockholms stora scener i dåligt skick

Skanskas uppdrag är uppdelat i två faser, där den första innefattar projektförberedelser såsom att definiera målbild och fastställa tidplan med milstolpar, organisationsplan samt riktkostnad för entreprenaden. De projektförberedande åtgärderna påbörjas omgående. Ombyggnationen som avtalas separat planeras att starta efter årsskiftet.

– Vi ser fram emot att få samarbeta med Stockholms stad för att få vara med och skapa ett ännu bättre Kulturhus och Teaterhus som redan idag är en unik kulturell mötesplats för många och en viktig samlingsplats mitt i Stockholm. Vi hoppas kunna leverera ett projekt som hyresgäster och besökare kan njuta av lång tid framöver, säger Bengt Staaff, regionchef, Skanska Sverige.

Relaterade artiklar

Stockholms stora scener i dåligt skick

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.