Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Skanska förlänger partneringsamarbete i Karlstad

Publicerad: 26 februari 2009, 13:30

Skanska och Karlstads Bostads AB (KBAB) förlänger sitt parterningarbete två år. Kontraktet omfattar renovering och nyproduktion av lägenheter till en bedömd volym av 400 miljoner kronor.


Det nya kontraktet omfattar ombyggnad av 800 lägenheter och nyproduktion av 150 lägenheter för KBAB. Projekten planeras starta under 2010 och 2011. Om avtalet utfaller i sin helhet blir uppdragets volym totalt cirka 400 miljoner kronor.

Uppdraget är en förlängning av det partneringsamarbete som bolagen inledde 2004. Samarbetet innebär bland annat att det i varje projekt görs ett omfattande förarbete där parterna sätter upp gemensamma mål. Samarbetet kan avslutas om inte de projektgemensamma målen uppnås.

– Det är mycket glädjande att i dessa tider få förtroende att fortsätta partneringsamarbetet mellan Skanska och KBAB. Vårt goda samarbete har resulterat i konkreta resultat, inte minst på miljö- och energisidan, säger Marcus Johansson, distriktschef på Skanska i Karlstad, i ett pressmeddelande.

En viktig del i samarbetet är möjligheten att i ett tidigt stadium i projekten tillsammans arbeta fram lösningar som effektiviserar energianvändningen i bostäderna och på andra sätt förbättrar miljöprofilen.

Ett exempel på detta från den gångna perioden är den nyproduktion som genomförts i kvarteret Seglet, med 44 lägenheter i ett energieffektivt punkthus. Projektet fick Skanska Sveriges miljöpris 2006.

Mats Enmark, VD på KBAB är också nöjd med samarbetet.

– Under den gångna avtalsperioden har vi lyckats att hålla nere kostnadsökningarna, utvecklat nya lösningar för såväl ny- som ombyggnad samtidigt som önskad kvalitet uppnåtts, säger han med en förhoppning om nya framgångsrika bostadsprojekt.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.