Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Skanska inleder kulturhusrenovering

Publicerad: 22 februari 2019, 08:39

Skanska ska renovera Kulturhuset i Stockholm.

Foto: Kulturhuset

Skanska har tecknat avtal med Stockholms stad om att renovera Kulturhuset och Stadsteatern i centrala Stockholm. Kontraktet är värt cirka 550 miljoner kronor.


Byggindustrin har tidigare rapporterat att Skanska avtalat om att inleda förberedelser för renoveringen av Kulturhuset, med förberedande arbeten samt fastställande av tidplan och riktkostnad för projektet. . Nu är också avtalet för själva renoveringen klart

Skanskas uppdrag innefattar renovering, förbättring av inomhusmiljö samt nya tekniska installationer i byggnaderna.

– Vi är glada över förtroendet att, tillsammans med Stockholms stad och Fastighetskontoret, få vara med och modernisera Kulturhuset och Stadsteatern. Den nära samverkan som har byggts upp under den inledande fasen kommer att vara ett framgångsrecept för renoveringen av denna kulturella mötesplats, säger Bengt Staaff, regionchef, Skanska Sverige.

Renoveringen utförs med högt ställda hållbarhetskrav och målsättningen är att söka certifiering enligt Breeam, nivå Good. Miljöcertifieringssystemet Breeam tar ett helhetsgrepp på en byggnads miljöprestanda.

– Skanska har erfarenheten och kompetensen som krävs för att arbeta med komplicerade installationer i kulturhistoriskt värdefulla byggnader. Vi ser fram emot att samarbeta med Skanska i detta tekniskt svåra projekt, säger Håkan Falk, tf fastighetsdirektör, Stockholms stad.

Renoveringsarbetena inleds inom kort och målsättningen är att Kulturhuset och Stadsteatern ska stå färdigrenoverade till sommaren 2020.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.