Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Skanska köper helt kvarter i Göteborg

Publicerad: 10 mars 2021, 10:08

Hälsan ska vara i fokus i Skanskas nyinköpta kvarter i Göteborgsstadsdelen Gårda.

Foto: Skanska

Skanska köper ett helt kvarter i Gårda, Göteborg. Säljare är Fastighets AB L E Lundberg och prislappen ligger på 220 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

SkanskaCitygate i GöteborgL E Lundbergs

Skanska har sedan länge en fot inne i stadsdelen Gårda. Just nu pågår till exempel bygget av skyskrapan Citygate, som ska bli Nordens högsta kontorshus och där byggbolaget själva ska flytta in.

LÄS MER: Skanskas flaggskeppsprojekt får bättre täckning 

Det nya kvarteret omfattar de två utvecklingsfastigheterna Göteborg Gårda 8:2, 8:5 och befintliga byggnader med en yta om cirka 13 000 kvadratmeter. Tanken är att skapa ett kvarter med stark hållbarhetsprägel där människors hälsa och välmående är främsta fokus.

– Detta kvarter utgör en tydlig entré till Norra Gårda med en fin exponering mot E6 och kommer tillsammans med den pågående utvecklingen etablera Gårda som ett av de absolut bästa kontorslägena i Göteborg, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg, i ett pressmeddelande.

 

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.