Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Skanska sålde fastighet i Malmö för en miljard

Publicerad: 13 mars 2018, 08:57

Fastigheten där Studio ligger är Leed Platinum-certifierad och färdigställdes under 2017. Foto: Nomi Melin Lundgren

Kungsleden förvärvar Studio i Malmö för en miljard kronor. Fastigheten är även nominerad till tävlingen Årets Bygge 2018 som avgörs nästa vecka.

Ämnen i artikeln:

studioSkanskaKungsledenbyggkontrakt


– Vi är mycket glada över att ha kommit i mål med ytterligare ett förvärv av en toppmodern fastighet med högsta hållbarhetsklassificering från Skanska. Fastigheten blir en del av vårt kärninnehav med stabila och långa kassaflöden från bra hyresgäster som höjer Kungsledens basintjäning till låg risk, säger Henrik Gerdin, transaktionschef på Kungsleden.

Fastigheten där Studio ligger är Leed Platinum-certifierad och färdigställdes under 2017 och är en av 20 projekt som är med och tävlar i Byggindustrins tävling Årets bygge som avgörs den 19 mars. Huset är 14 våningar högt med cirka 18 250 kvadratmeter uthyrningsbar yta för möten, näringsliv, restauranger, hotell och kultur som har öppet 24 timmar om dygnet.

Den genomsnittliga hyreskontraktsdurationen uppgår till knappt sju år och det totala hyresvärdet till omkring 60 miljoner kronor, uppger Kungsleden. Tillträde kommer att ske i maj 2018.

Försäljningen kommer att bokföras av Skanska Commercial Development Nordic i det första kvartalet 2018.

– Vi är stolta över att ha utvecklat Studio som med konceptet Work, Stay, Play skapat en ny mötesplats i staden som inbjuder till kreativitet och oväntade möten. Investeringsviljan i Malmö är stark och vi är särskilt glada över ett fint samarbete med Kungsleden,, säger Camilla Wieslander, vd, Skanska Öresund.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev