fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Skanska ska bygga Lunds spårväg

Publicerad: 12 maj 2016, 08:51

Spårvägen ska gå från Lund C till nordöstra delen av Lund. Här syns en sträckning längs S:t Laurentiigatan. Foto: Metro Arkitekter/Lunds kommun

Skanska Sverige får i uppdrag att projektera och bygga Lunds spårväg. Beställaren Lunds kommun och Skanska ska nu bilda en gemensam organisation för att kunna genomföra projektet i samverkan.

Ämnen i artikeln:

infrastrukturprojektSkanskabyggkontraktspårvägLund

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


Spårvägen ska gå mellan Lund C och forskningsanläggningen ESS i Lunds nordöstra utkant. Projektet omfattar ett 5,5 kilometer långt dubbelspår och 9 hållplatser.

Skanska och Lunds kommun ska börja planera och projektera i den gemensamma organisationen redan innan sommaren. Byggstarten ska ske till årsskiftet och trafiken ska börja rulla 2019.

Kostnaden för projektet är cirka 776 miljoner för infrastrukturen och 270 miljoner för spårvagnsdepån. Infrastrukturen finansieras av Lunds kommun tillsammans med staten, depån finansieras av Region Skåne.

I översiktsplanen för Lunds kommun finns fler möjliga spårvägslinjer utpekade, bland annat till Dalby öster om Lunds tätort. Dessa ingår dock inte i Skanskas uppdrag och det finns i dagsläget ingen tidplan för utbyggnaden.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev