Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Skanska storsatsar i Boklok-fabrik

Publicerad: 8 december 2017, 09:30

Skanska investerar 250 000 kronor i Boklok-fabriken i i Gullringen, Vimmerby. Jonas Spangenberg, vd för Boklok, ser ljust på framtiden.

Skanska investerar cirka 250 miljoner kronor för att öka kapaciteten i Bokloks fabrik i Gullringen, Vimmerby.


Investeringen avser främst ökad kapacitet, effektiviseringar och högre grad av automatisering. Bland annat kommer en ny sammansättningshall att byggas och en toppmodern produktionslina installeras, enligt principerna för Lean Production. Produktionskapaciteten kommer att öka med nästan 50 procent och investeringen beräknas skapa cirka 50 nya arbetstillfällen. Om- och tillbyggnationen av fabriken kommer att ske stegvis mellan 2018 till 2020.

– Boklok har de senaste åren haft en stark tillväxt och ökat omsättningen med cirka 30 procent årligen. Investeringen kommer att stärka vår ställning som största bostadsbyggare för människor med vanliga plånböcker och säkra en fortsatt expansion. Behovet av bostäder i ett lägre prissegment är fortsatt mycket stort, säger Jonas Spangenberg, vd, Boklok.

Boklok är ett boendekoncept utvecklat av Skanska och Ikea. Företaget bygger cirka 1 200 bostäder per år och har hittills byggt 10 000 bostäder.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.