tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Skanska tar hem 800-miljonerskontrakt i Nacka

Publicerad: 22 januari 2018, 15:41

Nacka kommun planerar att bygga 14 000 nya bostäder och uppemot 10 000 nya arbetsplatser till 2030. Därför ska nu infrastruktur och allmänna områden stärkas och byggas ut. Foto: Nacka Kommun

Skanska har fått kontraktet på en samverkansentreprenad av Nacka kommun. Kontraktet är värd omkring 800 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

samverkansentreprenadpartneringSkanskabyggkontrakt

MdF

Mattias de Frumerie

mattias@byggindustrin.se


Uppdraget omfattar att bygga vägar, torgytor, vatten- och avloppsledningar i centrala Nackas nya stadskvarter.

För Nacka kommun är samverkansentreprenad, eller partnering, ett nytt sätt att jobba. Det innebär att entreprenör och uppdragsgivare jobbar mycket tätt samman och under projektets gång närmast bildar ett gemensamt projektteam.

-  Beslutet är ett mycket viktigt steg på vår väg att skapa en stad i Nacka. Med samverkansentreprenaden kan vi uppnå samordningsvinster och använda våra resurser på effektivast möjliga sätt. Dessutom får vi en stabil och långsiktig part att samarbeta med, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Uppdraget omfattar bland annat stadsbyggnadsprojekten Nya Gatan, Vikdalsvägen, Järla Stationsområde, Birkavägen och delar av Värmdövägen.

Arbetena ska utföras under perioden 2018 och 2023.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev