söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Skanska tar militärt uppdrag värt 3,2 miljarder kronor

Publicerad: 30 maj 2022, 17:40

Skanska får ett tungt uppdrag för den brittiska armén.

Foto: Mattias de Frumerie

Skanska har tecknat avtal med Defence Infrastructure Organisation om att bygga om en av den brittiska arméns förråd- och underhållsfaciliteter i västra England, Storbritannien. Kontraktet är värt cirka 3,2 miljarder kronor.

Ämnen i artikeln:

Skanskabyggkontrakt

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Skanska kommer utföra byggnationen och mekaniska och elektriska installationer i nya förrådsbyggnader, verkstäder samt ett kontor. Sammantaget omfattar projektet rivning av 58 byggnader, uppförandet av 12 nya byggnader och renovering av en befintlig byggnad, samt en uppgradering av hela anläggningens infrastruktur. Arbetet kommer att modernisera faciliteterna med syfte att skapa ett hållbart och säkert sätt att underhålla och skydda den brittiska arméns utrustning och fordonsflotta.

Läs även: De ville ta Veidekkes tunga tunneluppdrag – 200 miljoner mellan högsta och lägsta anbud

Projektet kommer att använda moderna byggmetoder för att minska koldioxidutsläppen, bland annat genom fabrikstillverkning av nyckelkomponenter som installeras på plats. Projektet har som mål att uppnå nivå DREAM Excellent – försvarsmyndighetens standard för miljöbedömning.

Läs även: Skanska vinner miljardkontrakt i konkurrens med sydeuropeiska jättar: ”Viktigt projekt”

Skanska har byggt för Defence Infrastructure Organization tidigare. I fjol levererade bolaget träningsanläggningen Worthy Down i Hampshire till beställaren.

Arbetet med det nya uppdraget ska påbörjas under det tredje kvartalet 2022 och förväntas slutföras före utgången av 2026.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev