lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Skanska tar OS-uppdrag i London

Publicerad: 23 december 2009, 10:45

Tre olika uppdrag med anknytning till OS i London har nyligen gått till Skanska.

Ämnen i artikeln:

byggkontrakt

Skanska ska utföra installationerna i presscentret för olympiska spelen 2012 i östra London. Skanska har också fått huvudansvaret för utformningen av södra delen av Olympic Park. Dessutom har Skanska fått uppdrag i en tunnelbanestation som ska användas under OS.

Kontraktssumman för installationerna i presscentret är 54 miljoner pund, motsvarande omkring 620 miljoner kronor. Summan inkluderas i Skanskas orderingång för det fjärde kvartalet.

Kund är Carillion som är ansvarigt för husbyggnadsuppdraget i denna del av Londons OS-anläggningar.

Skanska ska ansvara för utformning, upphandling och byggande av samtliga mekaniska och elektriska installationer i centrets två byggnader som omfattar totalt 86 000 kvadratmeter.

I Skanskas kontrakt ingår installationer för el, ventilation, vatten och avlopp samt ledningar för brandlarm, kontroll- och säkerhetssystem.

Ventilationsdelen omfattar 30 stora anläggningar med närmare 70 luftbehandlingsaggregat och över 1 100 mindre kyl- och fläktaggregat fördelade över alla lokaler.

Dessutom ingår en rad system för att säkra eltillförseln, samt 350 kilometer elledningar och över 15 kilometer rörledningar i olika dimensioner över hela anläggningen.

Planeringsarbetet har påbörjats, installationsarbetet inleds i januari 2010 och ska avslutas i juli 2011.

Av Olympic Delivery Authority har Skanska utsetts till huvudentreprenör inom landscaping för södra delen av Olympic Park

Det aktuella området inkluderar trädgårdar utmed Themsen med ytor för marknader, olika arrangemang, kaféer och barer.

I uppdraget ingår bland annat utformning av parkytor, trädplanteringar och byggandet av en mötesplats som länkar samman arenor, entréer och parker i området.

Dessutom ingår belysning, konstbevattning och utförandet av en park, London 2012 garden, som ska hylla britternas kärlek till trädgårdskonsten.

Till detta kommer att Skanska har fått uppdrag i en tunnelbanestation som ska användas under OS i London.

BJÖRN DICKSON - bjorn@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev