Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Skanska tar vägjobb för 4,3 miljarder

Publicerad: 24 augusti 2022, 10:24

Anders Danielssons Skanska får ett tungt väguppdrag i Storbritannien.

Foto: Mattias de Frumerie

Skanska får uppdraget att bygga om en viktig vägsträcka i mellersta England. Kontraktet med National Highways är värt cirka 4,3 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Skanska

Skanska har tecknat avtal med National Highways om att förbättra vägen A46 i regionen Midlands, Storbritannien.

Vägen ska breddas till en fyrfältsväg, med två körfält i vardera riktningen, mellan Farndon och Winthorpe. Projektet omfattar även en ny rondell och nya trafikljus för att förbättra trafikflödet under rusningstid. En ny bro byggs över A1, och en planskild korsning byggs vid Cattle Market.

Läs även: Mer höghastighetsjärnväg för Skanska – får bygga för ytterligare en miljard 

A46 är en viktig förbindelse mellan M1 och Leicester, samt A1 och centrala Lincolnshire. Projektet kommer att bidra till ett mer pålitligt vägnät.

Skanska börjar arbetet med design 2022. Under förutsättning att tillstånd beviljas kommer byggnationen att påbörjas 2025 och vägen öppnas för trafik 2028.

Kontraktet är värt 345 miljoner brittiska pund, cirka 4,3 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Europa i det tredje kvartalet 2022

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Skanska

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.