Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Skanska växer i Luleå och flyttar in i större lokaler: ”Vi ska bli mer aktiva på marknaden”

Publicerad: 28 oktober 2020, 08:42

Bild från kvarteret Hägern i Luleå där Skanska öppnar nytt kontor 2021.

Illustration: Galären

Skanska har vuxit med fjorton personer sedan i mars i år och har siktet inställt på fortsatt lokal expansion. Som en del i satsningen flyttar bolaget in i nya större lokaler.


Ämnen i artikeln:

SkanskaLuleå

Örjan Kallin, distriktschef på Skanska Hus Norra Norrland, säger att tanken var att man skulle flytta in i nya lokaler i det egna projektet East i Luleå men sedan en hyresgäst velat ha hela huset själv så ändrades planerna. 

Läs även: Ny storsatsning av Facebook i Luleå

– Så då bestämde vi oss för att hyra externt. Eftersom hålbarhet är det viktigaste för oss så valde vi en hyresvärd som också värderar hållbarheten högt, säger han till Byggindustrin.

Valet föll på lokaler i kvarteret Hägern i centrala Luleå, ett projekt som ägs av Galären. 

Den nya lokalen om ca 400 kvadratmeter ska anpassas för Skanskas verksamhet och kommer att inrymma cirka 30 medarbetare. Inflyttning sker den 1 mars 2021. Det nya hyresavtalet är tecknat på 5 år.

Läs även: Framtidens byggen formas

– Vi har varit på plats i Luleå i många år men gör en uppskalning av husbyggarverksamhten nu. Vi har blivit 14 fler sedan i mars i år och framöver ska vi jobba hårdare på att driva egna projekt och vinna anbud på marknaden här, säger Örjan Kallin.

I kvarteret Hägern där Skanska flyttar in under nästa år finns cirka 2 600 kvadratmeter lokaler, 127 bostadslägenheter, en Coopbutik, 100 parkeringar under mark, varav 32 med elbilsladdning, samt en fullt utrustad konferens- och rekreationsvåning med terrasser i alla väderstreck som kan nyttjas av hyresgästerna i huset.

 

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

SkanskaLuleå

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.