söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Skanskas miljardaffärer senaste veckan

Publicerad: 23 november 2022, 07:45

Skanska investerar cirka 3 miljarder kronor i ett bostadsprojekt i USA. Här är ytterligare affärer som presenterats under veckan.

Ämnen i artikeln:

SvepetSkanskafastighetsförvärv

ND

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se


Byggkontraktet är värt cirka 1,9 miljarder kronor, vilket inkluderas i orderingången för USA i det fjärde kvartalet 2022.

Skanska ska utveckla och bygga ett 31-våningshus med 324 lägenheter i Belltown, Seattle. Byggnationen startar i december 2022 och färdigställande är planerat till andra kvartalet 2025.

I måndags annonserades ytterligare en affär i USA värt 580 miljoner kronor. Avtalet tecknades i ett samriskprojekt med Indi Construction Partners och avser utveckling av en logistikanläggning i Houston, Texas.

Skanska har även investerat i ett bostadsprojekt i Helsingfors i Finland. Den totala investeringen uppgår till cirka 500 miljoner kronor, varav byggkontraktet är värt cirka 350 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för Norden i det fjärde kvartalet 2022.

Läs även: Skanska brädar NCC i miljardupphandling

Tack vare den innovativa energilösningen är byggnadens koldioxidavtryck nästan noll under användningsfasen. Solpaneler på taket kommer samtidigt hjälpa till att generera en del av den el som används i fastigheten, skriver Skanska i ett pressmeddelande.

Tack vare den innovativa energilösningen är byggnadens koldioxidavtryck nästan noll under användningsfasen. Dessutom kommer solpaneler på taket att hjälpa till att generera en del av den el som används av fastigheten. Parkeringsplatserna är utrustade med elbilsladdare.

Bygget startade i november 2022 och färdigställande är planerat till första kvartalet 2025.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev