fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Skanskas storaffärer utomlands – två kontrakt för över två miljarder

Publicerad: 6 april 2021, 07:47

Anders Danielssons Skanska har tagit hem två stora kontrakt utomlands. Det är ett kontorshus i London och en multiarena i Tennessee som ska byggas. Foto: Skanska / Wikipedia

Skanska har tecknat avtal om två nya projekt i Storbritannien respektive USA. Sammanlagt ger affärerna över två miljarder kronor i kassan.

Ämnen i artikeln:

Skanskabyggkontrakt

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


På uppdrag av Quadrant och fonder som förvaltas av Oaktree Capital Management kommer Skanska att bygga kontorshuset YY London i affärsdistriktet Canary Wharf.

Uppdraget innefattar att renovera strukturen av en befintlig, elva våningar hög, kontorsbyggnad. Arbetet omfattar installation av ny fasadbeklädnad, tre nya våningsplan med kontorsytor samt ny reception, hissar och anläggningar.

Arbetet påbörjas i april 2021 och är planerat att slutföras under sista kvartalet 2022. Kontraktet är värt 135 miljoner pund, vilket motsvarar cirka 1,5 miljarder svenska kronor.

LÄS MER: Skanska leder innovationsligan – är bäst på patent  bland storbyggarna 

Skanska har även tecknat avtal med Montgomery County om att bygga ett multifunktionellt evenemangscenter i Clarksville, Tennessee, USA. 

Projektet avser en 23 200 kvadratmeter stor, multifunktionell evenemangslokal, Austin Peay State Universitys basketprogram för män och kvinnor, ishockey, konserter och andra samhälls- och underhållningsfunktioner. Huvudarenan rymmer mer än 5 000 sittplatser och inkluderar sviter och områden för restauranger. Byggnaden kommer att få två ishockeyplaner med tillhörande omklädningsrum, en träningsplan och omklädningsrum för universitetets basketprogram samt mötesrum.

Byggnationen har redan påbörjats och projektet är planerat att vara slutfört under det fjärde kvartalet 2022.

Kontraktet är värt 73 miljoner dollar, cirka 610 miljoner kronor.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev