söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Skeppsviken får kontrakt för miljardutbyggnad av pappersbruk

Publicerad: 21 april 2023, 08:23

Metsä Tissues pappersbruk i Mariestad ska byggas ut och Skeppsviken blir huvudentreprenör för grundläggning och byggnader.

Foto: Pressfoto

Skeppsviken har landat uppdraget som huvudentreprenör för utbyggnaden av Metsä Tissues pappersbruk i Mariestad. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Svepetbyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnation

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Metsä Tissues, som tillverkar mjukpapper, investerar 4,2 miljarder kronor i en utbyggnad av industrikoncernens pappersbruk i Mariestad.

Nu står det klart att Skeppsviken Bygg har fått ansvaret som huvudentreprenör för grundläggning och uppförande av nya byggnader inom projektet. Sedan tidigare har det Skövdebaserade företaget huvudentreprenaden för den inledande expansionen av pappersbruket med ansvar för mark- och anläggningsarbeten.

Läs också: Planen bakom Svevias satsning på stora projekt: "Det är där vi ska göra det stora lyftet"

Skeppsviken påbörjar arbetena inom ramen för grundläggning och nya byggnader till sommaren 2023 och beräknas vara färdiga i början av 2025 med produktionsstart under andra halvan av det året. Bolaget skriver i pressmeddelandet att man tillsammans med Metsä Tissue kommit fram till att inte gå ut med värdet på kontraktet.

– Skeppsviken är glada och stolta över att ha blivit antagna som huvudentreprenör. Projektet är naturligtvis viktigt för Metsä Tissue, men också för den fortsatta samhällsutvecklingen i Mariestad och i Skaraborg där vi nu får en möjlighet att fortsatt bidra till den positiva utvecklingen samt fortsätta det goda samarbetet med Metsä Tissue, säger Peter Lennartsson, vd för Skeppsviken Bygg i Skövde, i en kommentar.

Läs också: Köpfest under sommaren: 31 bolag som fått nya ägare de senaste månaderna

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev