Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Affärer i byggsektorn

Skolprojekt i USA för knappa miljarden

Publicerad: 16 Juni 2008, 08:25

Skanska har fått byggledningsuppdraget för ett barnsjukhus i Memphis, Tennessee, åt Le Bonheur Children’s Medical Center. Kontraktet är på 900 Mkr.


Le Bonheur Children’s Medical Center som grundades 1952 är ett av de mest allsidiga barnsjukhusen i de södra delstaterna. Varje år behandlas 140.000 barn både från USA och andra länder. Barnakuten och kliniken för hjärntumörkirurgi är bland de mest frekventerade i USA. Le Bonheur’s totala investering i det nya projektet uppgår till drygt 2 miljarder kronor.
Det nya barnsjukhuset ska inrymma ett flertal barnmedicinska specialiteter samt hjärt- och neonatalavdelningar. De 225 enskilda patientrummen utformas för att även ge plats för två anhöriga. Sjukhuset får också en mindre filmsal och lokaler för lek och undervisning.
Projektet omfattar en tolvvåningsbyggnad med bruttoarean 57 000 kvm. Byggarbetet har inletts och ska vara avlutat under 2010.

Skanska är en av USA:s ledande byggare av sjukhusprojekt. Den totala kontraktssumman för bolagets pågående sjukhusprojekt för drygt 31 miljarder kronor.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.