Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Skuldtyngt byggbolag får ny ägare

Publicerad: 14 april 2021, 14:26

Erlandsson Bygg i Stockholm, som i höstas påbörjade en företagsrekonstruktion, blir en del av Sehed.


Ämnen i artikeln:

Erlandsson Bygg

Under hösten 2020 påbörjade Erlandsson Bygg i Stockholm en företagsrekonstruktion. Sedan mitten av 1990-talet hade verksamheten expanderat kraftigt, men nu ledde tidigare nybyggnadsprojekt till ekonomiska problem. 

Under rekonstruktionen har Erlandsson Bygg i Stockholm bantat verksamheten väsentligt för att rädda bolaget. Bland annat har personalneddragningar gjorts, liksom andra effektiviseringar. Tanken är att bolaget, som i dag har drygt 50 anställda, ska satsa vidare på byggservice och endast ha en mer begränsad verksamhet inom nybyggnation.

LÄS MER: Lite betalt till BTH:s borgenärer

Nu står det också klart att Erlandsson Bygg i Stockholm får en ny ägare i form av Sehed-koncernen, enligt ett pressmeddelande. Erlandsson Bygg i Stockholm kommer inom kort att lägga fram ett ackordförslag till sina borgenärer. När ackordet har betalats kommer Sehed att ta över verksamheten. Sehed har hittills saknat byggservice i sitt utbud och med det nya förvärvet får koncernen ett mer komplett erbjudande.

LÄS MER: Köpte loss Erlandsson Bygg i Syd – bildar nytt bolag som gärna bygger lyxvillor

Tillsammans beräknas Erlandssons Bygg i Stockholm och Sehed få en omsättning på ca 2,5 miljarder kronor och nära 500 medarbetare.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Erlandsson Bygg

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.