onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Slutreplik Cementa: ”Kriget har understrukit vikten av svensk cement”

Publicerad: 22 juni 2022, 08:49

”Klimatomställningen i samhällsbyggnadssektorn, där Cementa ska bidra med hållbar cementproduktion, spelar också en viktig roll,” säger Karin Comstedt Webb, vice vd HeidelbergCement Sverige.

Rapporten Förutsättningar för en alternativ försörjning av cement i Sverige fick hård kritik av Karin Comstedt Webb, vice vd för Heidelberg Cement Sverige – något som Tillväxtanalys ifrågasatte. Nu slutreplikerar Karin Comstedt Webb:
”Den något hårda tonen i ordväxlingen till trots, ser vi fram emot fortsatt dialog.”

Ämnen i artikeln:

Cementabyggkontrakt

Det är välkommet att Tillväxtanalys i sin replik nu tydligare närmar sig uttryck kring de kostnader och allvarliga konsekvenser och risker som följer av att demontera en inhemsk basindustri. Till detta ska läggas att myndigheten fick utredningsuppdraget före kriget i Ukraina hade brutit ut, något som ytterligare har understrukit vikten av en hög självförsörjningsgrad av cement i Sverige. Klimatomställningen i samhällsbyggnadssektorn, där Cementa ska bidra med hållbar cementproduktion, spelar också en viktig roll. 

Läs mer: Cementa slår tillbaka mot myndighetens rapport: ”Allvarligt faktafel” 

Läs mer: Tillväxtanalys: ”Cementas påståenden är missvisande” 

Låt mig avslutningsvis slå fast att den gröna industrialiseringen, som också omfattar en ombyggnad av vår cementfabrik i Slite, bygger på god samverkan mellan offentlig förvaltning och industrin. Den något hårda tonen i ordväxlingen till trots, ser vi fram emot fortsatt dialog och välkomnar krafttag för att effektivisera tillståndsprocesser, stärka svensk beredskapsförmåga, upprätthålla en kostnadseffektiv försörjning och att möjliggöra den viktiga klimatomställning som svensk cementindustri står mitt uppe i.

Karin Comstedt Webb, vice vd HeidelbergCement Sverige, där Cementa ingår.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev