Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag04.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Affärer i byggsektorn

Sollentunamässan flyttar till Kista

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:44

Sollentunamässan läggs ner och i augusti 2008 slår istället Kistamässan upp sina portar. Mässan ska ligga vid Kista Science City, som är Sveriges största företagsområde. Mässhallen byggs av fastighetsbolaget Klövern.


- Läget av placeringen av en stor mässanläggning är viktigt för att kunna locka till sig stor publik, säger Leif Dahlén, VD för bolaget kistamässan vid ett öppet hus.  

Närheten till E4:an, pendeltåg, buss samt Bromma och Arlanda flygplatser väntas gynna de nationella och internationella kundkontakterna. Mässan kommer att ha över 900 parkeringsplatser.  

Mässokalen ska byggas på fastigheten Lidarände 1 i centrala Kista. Kistamässan och fastighetsbolaget Klövern har tecknat ett tioårigt avtal som omfattar 14 000 kvadratmeter. Det innebär att man kommer att kunna hantera 70 procent av de mässor som anordnas i Sverige.

- Vi flyttar inte till Kista med tom portfölj. Varumärken och våra tidigare kunder följer med, fortsätter Leif Dahlén.

Mässföretaget hoppas kunna anordna konferenser, kongresser, produktpresentationer och andra typen av event som konserter, teaterföreställningar och olika sportgalor. Som mest kan det dukas för 4 000 personer i samma sal.

BAHARA GULUMOVA

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.