söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Sortera gör storaffär i Storbritannien: Förvärvar bolag med 200 miljoner i omsättning

Publicerad: 2 juni 2022, 09:55

Sortera fortsätter att växa utanför Sveriges gränser. Foto: Sortera.

Byggåtervinningsföretaget Sortera växer internationellt genom att förvärva O’Donovan Waste Disposal Ltd, ett av de ledande bolagen i London inom insamling och byggåtervinning med cirka 100 medarbetare.

Ämnen i artikeln:

byggkontraktavfallbyggavfall

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Sedan starten 2006 har Sortera förvärvat 17 bolag. O‘Donovan är det första förvärvet i England och ett steg i utvecklingen mot att bli en av Europas ledande aktörer inom insamling och byggåtervinning.

Läs även: Byggavfallets väg: ”Utmaning att få alla att sortera rätt”

– Vi är väldigt glada över att nu gå samman med O´Donovan. De har under lång tid bedrivit ett imponerande arbete och är i dag en av de ledande och mest framstående aktörerna inom byggåtervinningstjänster i London. O´Donovan har ett starkt kundfokus och deras systematiska och framgångsrika hållbarhetsarbete har gjort att de fått flera utmärkelser och ett mycket gott rykte. De passar väl in i våra egna värderingar och vår kultur. Vi önskar alla medarbetare på O´Donovan varmt välkomna till Sorterafamiljen, säger Sebastian Wessman, vd för Sortera, i ett pressmeddelande.

Läs även: Sortera-grundaren Conny Ryk om nya bolaget Vestums första år: ”Det finns säkert tusen bolag för oss att förvärva”

O´Donovan startade sin verksamhet i London 1959 och omsätter i dag ca 200 miljoner kronor. De har 100 anställda med insamlingsverksamhet väster om London, Alperton och Tottenham.

Läs även: Överraskande miljardaffärer och expansion i hela landet: 15 företag som bytte ägare i april

Sortera tar över verksamheten i O’Donovan den 2 juni 2022.  Med det nya förvärvet ökar Sorteras omsättning till 2 miljarder kronor.

– Jag ser positivt på att kunna fortsätta utveckla vår verksamhet i England med Sortera som en stark ägare som värdesätter vårt kvalitetsfokus och ger oss förutsättningar att fortsätta bedriva vår verksamhet på det framgångsrika sätt vi gjort hittills. Dessutom innebär detta nya spännande möjligheter samt satsningar på expansion och fortsatt tillväxt på den engelska marknaden, säger Jacqueline O’Donovan, vd och ägare av O’Donovan.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev