Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Stark början på året för Zengun

Publicerad: 14 maj 2020, 08:16

Stockholmsbaserade byggentreprenören Zengun har haft en bra start på 2020, med en ökning av både rörelseresultat och omsättning. Under årets första månader har även flera nya projekt kommit igång.


Ämnen i artikeln:

Zengun

Zengun redovisar ett resultat 697,5 miljoner kronor i kvartal ett 2020, vilket är en ökning med 19 procent från samma period i fjol. Även rörelseresultatet förbättrades och landade före avskrivningar (EBITDA) på 35,6 miljoner kronor jämfört med 26,1 miljoner kronor 2019.

”Vi har haft en fortsatt hög tillväxt med flera av våra större projekt i intensiva produktionsskeden”, skriver Sture Nilsson, vd och koncernchef, i sitt vd-ord.

LÄS MER: Zengun byggstartar nytt höghus på Södermalm

Orderstocken uppgick till drygt 2,1 miljarder kronor,  att jämföra med 2,3 miljarder vid årsskiftet. Flera nya projekt startades i kvartalet.

”För Atrium Ljungberg har vi inlett om- och tillbyggnad i Sickla Galleria med nya handels- och parkeringsytor. Vi har också påbörjat uppförande av nya Bagartorpsskolan i Solna med tillhörande idrottshall för Hemsö och har därmed gjort ett insteg i det intressanta området samhällsfastigheter”, skriver Sture Nilsson.

Höghuset Strato är ett av Zenguns pågående projekt. Bygget startade i november 2019.

Illustration: CA Fastigheter

LÄS MER: Historierna bakom bolagens udda namn

Utöver dessa uppdrag finns ett flertal som befinner sig i tidig projekteringsfas.

”Här pågår bland annat projekteringen av den fortsatta ombyggnationen av Haga Norra i samarbete med Fabege samt en projektstart tillsammans med Klövern. För dessa projekt är de kommande projektvolymerna inte inräknande som orderingång eftersom entreprenadavtal ännu inte tecknats”, förklarar Sture Nilsson.

LÄS MER: ”Jag är Zenguns kulturminister

Zengun har i kvartalet bara känt av mindre effekter av coronaviruset, med något högre sjukskrivningstal och en del förseningar i materialleveranser.

”Det är tillfredsställande att konstatera att Zenguns kunder är stabila med långsiktiga agendor och att vår kostnadsstruktur med låga fasta kostnader gör oss flexibla. Vi följer utvecklingen noga för att kunna anpassa oss efter förutsättningarna och samhällsutvecklingen – och kommer fortsätta bidra till att bygga Stockholm”, avslutar Sture Nilsson i vd-ordet.

 

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Zengun

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.