lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Stora avtal – bygghandlare knyter till sig branschjättar

Publicerad: 27 maj 2020, 13:22

Geir Thomas Fossum, vd på Beijer Byggmaterial, kan glädjas åt tunga avtal med tre stora byggare. Foto: Beijer Byggmaterial.

Beijer Byggmaterial har på kort tid skrivit rikstäckande avtal med flera storbyggare. Senast i raden är Peab som behåller Beijer som leverantör av byggmaterial fram till 2022.

Ämnen i artikeln:

JMPeabPeab BostadPeab SverigeVediekkeVeidekkebyggkontraktbyggmaterial

Beijer Byggmaterial riktar sig både till företag och konsumenter och har sedan flera år tillbaka haft Peab som kund. Samarbetet håller i sig ytterligare ett par år genom ett nytt avtal.

– För vår del är det viktigt med en god tillgänglighet i hela landet och där är Beijer en viktig aktör med sin stora spridning av byggvaruhus, säger Håkan Alkmar, kategorichef bygghandel hos Peab, i ett pressmeddelande.

Flera avtal

Beijer har haft fler framgångar hos storbyggarna i närtid. Häromdagen tecknade bolaget ett rikstäckande avtal med JM. De kommande fyra åren kommer de vara leverantör av byggförnödenheter – ett område där Beijer har utvecklat sitt utbud.

– Det här är en milstolpe för Beijer, att som första byggmaterialhandlare teckna ett rikstäckande avtal kring byggförnödenheter med en riksbyggare. Vi är mycket stolta över att få förtroendet och möjligheten att jobba tillsammans med JM framöver, säger Staffan Redig regionsäljchef inom byggförnödenheter och ansvarig för förhandlingarna med JM, hos Beijer Byggmaterial.

LÄS MER: Byggmaterialen som ökar mest

Förra året förvärvade Beijer Bygg-Ole och PoG Bygghandel, som sedan tidigare hade avtal med Veidekke. I mars i år förnyades avtalet och Beijer får fortsätta att leverera byggvaror till Veidekke i hela landet.

– Vi vill vara attraktiva för alla stora aktörer och proffsens val oavsett storlek. Vi glädjer oss mycket över att få börja jobba med Veidekke som är en duktig spelare och har bra renommé på marknaden, säger Geir Thomas Fossum, vd för Beijer Byggmaterial.  

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev