Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Affärer i byggsektorn

Stororder till NCC i Sollentuna

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:44

NCC Construction har fått i uppdrag av Steen & Ström Sverige AB att modernisera Sollentuna Centrum. Ordern är värd cirka 1,1 miljarder kronor och genomförs som partneringprojekt.


Bygget är redan igång med förberedande arbeten och ordern avser huvudkontraktet. När hela utbyggnaden är klar våren 2010 blir Sollentuna Centrum en av landets största och modernaste köpcentrum med ungefär 140 butiker, vilket är en fördubbling av dagens antal butiker.

Totalt omfattar projektet cirka 100 000 kvadratmeter varav 15000 kvadratmeter nybyggd butiksyta och cirka 30 000 kvadratmeter ombyggnad i det befintliga centret. Med parkeringshus på 1600 parkeringsplatser uppgår det totala ordervärdet till ungefär 1,1 miljarder kronor.

Projektet beräknas i genomsnitt sysselsätta 200 personer under byggtiden.

Den 30 december 2005 sålde NCC fastigheterna Centrum 4 och Centrum 14 i Sollentuna Centrum till den skandinaviska köpcentrumutvecklaren Steen & Ström. Efter framtagande av detaljplaner har arbetet med att modernisera och bygga ut Sollentuna Centrum kunnat påbörjas.

Partnering är en strukturerad samarbetsform i byggbranschen, där byggherren, konsulterna och entreprenörerna gemensamt löser en bygguppgift, baserat på ett öppet och förtroendefullt samarbete där allas yrkeskunskaper kompletterar varandra genom projektets alla skeden.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.