Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Structor startar BIM-bolag

Publicerad: 12 april 2021, 12:20

Nyrekryterade Karl Larsson till vänster tillsammans med vd Cuong Nguyen, Structor smartBIM.

Foto: Structor

Structor smartBIM är ett nytt specialistbolag inom digital informationshantering och 3D- modellering.


Ämnen i artikeln:

Structor ProjektutvecklingBIM

Cuong Nguyen och Björn Ohlsson startar och går in som delägare i Structor smartBIM, som kommer att ha sitt säte i Göteborg. Det nybildade bolaget kommer att vara verksamt i samhällsbyggnadsprojekt i hela Sverige och det blir Cuong Nguyen som blir vd, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Läs även: Han tar över som vd för Structor 

Cuong Nguyen och Björn Ohlsson kommer närmast från Atkins och bolaget har även rekryterat Karl Larsson därifrån. Cuong Nguyen har varit teknikansvarig och BIM-specialist i en rad stora infrastrukturprojekt, bland andra Varbergstunneln, Ostlänken och nya tunnelbanans utbyggnad till Nacka. 

– Det är en fantastisk möjlighet att starta eget bolag och samtidigt ingå i ett inarbetat varumärke och nätverk med specialister inom Structor”, säger Cuong Nguyen, vd i Structor smartBIM. 

Läs även: LISTA: De 30 största företagen i den svenska byggbranschen 

Bolaget kommer bland annat att jobba med modellering, datahantering och visualisering. 

– Vi vill skapa kostnadseffektiva, robusta projekt med hjälp av smart och innovativ teknologi. Den specialistkompetens som Cuong, Björn och Karl besitter är mycket eftertraktad bland våra kunder, säger Monica Granberg, vd för Structor. 

 

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.