Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Sustend går samman med konsultbolag i Stockholm: ”Potentialen är enorm”

Publicerad: 24 augusti 2022, 03:00

Saidom Shahgiriev, CBO på Sustend, och Patrik Ytterman, vd på Ytterman Projekt.

Foto: Sustend / Knut Koivisto

Sustend har vuxit stadigt de senaste åren. Nu får stärker bolaget upp närvaron i Stockholmsregionen genom förvärvet av en väletablerad byggkonsult.


Ämnen i artikeln:

teknikkonsulterprojektering

Sustend startades 2009 och erbjuder tjänster inom fastighetsutveckling, projekt- och projekteringsledning, besiktningar och underhållsplanering. I dag har bolaget fasta kontor i ett flertal av södra Sveriges större städer. Från 2019 har bolaget vuxit från 20 miljoner kronor i omsättning till 90 miljoner kronor i år.

Läs även: Förvärvsspurten före midsommar: Här är 14 bolag som bytt ägare i maj och juni  

Nu satsar bolaget på fortsatt tillväxt genom att gå ihop med Stockholmsbaserade Ytterman Projekt, ett bolag som har varit verksamt i snart 20 år och är specialiserade på alla delar av byggprocessen, från förstudier och programskede till projektering, upphandling och produktion. Bland kunderna finns Castellum, SBB, Vasakronan och Fabege.

Genom förvärvet stärker Sustend ytterligare sin verksamhet i huvudstadsregionen. 

– Vi ser mycket fram emot att få starta vår gemensamma resa. Det som snabbt blivit tydligt är att Sustend har samma filosofi och vision som Ytterman Projekt med kundnöjdhet och utveckling av kundrelationer som en central pelare, säger Patrik Ytterman, vd på Ytterman Projekt, i ett pressmeddelande.

Läs även: Fastighetsjätte förvärvar BIM-företaget: ”Skapar en unik position på marknaden”

Förvärvet inräknat räknar Sustend med omsätta 100 miljoner kronor under 2022. Saidom Shahgiriev, affärsutvecklingschef på Sustend, beskriver Ytterman Projekt som ett perfekt komplement till verksamheten.

– Det är ett bolag som under många år levererat högkvalitativa konsulttjänster till kunder på den lokala marknaden. Detta samgående ger oss nya förutsättningar att leverera ännu mer kundnytta med en starkare laguppställning än någonsin tidigare, säger han.

Patrik Ytterman avslutar:

– Potentialen i Ytterman och Sustends kombinerade styrkor är enorm och det ska bli riktigt roligt att sätta i gång samarbetet.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

teknikkonsulterprojektering

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.