Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Sveafastigheter Bostad startar nytt bolag

Publicerad: 27 juni 2017, 06:54

Rahel Belatchew, VD, Belatchew Arkitekter och Sveafastigheter Utveckling.

Sveafastigheter Bostad grundar bolaget Sveafastigheter Utveckling AB för utveckling av fastigheter kännetecknade av arkitektur och innovation. Verksamheten kommer att ledas av Rahel Belatchew, grundare av Belatchew Arkitekter.

Ämnen i artikeln:

byggkontrakt

Rahel kommer att fortsätta driva Belatchew Arkitekter parallellt med arbetet inom Sveafastigheter Utveckling. Sveafastigheter Utveckling är en del av Sveafastigheter Bostad Gruppen, Sveafastigheter Utvecklings verksamhet ska kännetecknas av arkitektur, innovation samt hållbarhet och erbjuder ett helhetsgrepp inom stadsutveckling med fokus på bostadsrätter.

– Jag ser fram emot att leda Sveafastigheter Utveckling till att bli en för kommunerna prioriterad partner avseende innovativ stadsutveckling och arkitektur, säger Rahel Belatchew, VD, Belatchew Arkitekter och Sveafastigheter Utveckling.

– Vi är glada över att ha knutit till oss Rahel Belatchew som en av landets främsta och mest innovativa arkitekter. Vi hade nyligen glädjen att tillsammans med Rahel vinna en markanvisning i Uppsala och fick se hennes styrkor inom fastighetsutveckling vilket gör henne särskilt lämplig att leda Sveafastigheter Utveckling, säger Willem De Geer, Ordförande för Sveafastigheter Bostad Gruppen.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev