Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Svenska byggföretag känner av osund konkurrens

Publicerad: 9 januari 2014, 14:25

Var tredje byggföretag anser sig utsatt för osund konkurrens från aktörer som fuskar med skatter och avgifter. Det visar en ny rapport från Skatteverket.


Skatteverkets rapport Skattefelets utveckling i Sverige 2007-2012 visar att det totala skattefelet i Sverige minskar. Men byggbranschen sticker ut som en bransch där det ännu finns betydande problem med skatte- och avgiftsfusk. Av rapporten framgår också att allmänhetens inställning till svartarbete blir alltmer negativ.

– Att vart tredje byggföretag anser sig utsatt för osund konkurrens för att oseriösa aktörer kan fuska med skatter och avgifter borde vara under den svenska politiska målbilden. Vi vill se en lag om närvaroliggare, en redovisning av arbetsgivaravgift på individnivå och en lag om anmälningsplikt för utländska företag. Manöverutrymmet för fuskarna måste helt enkelt bli mindre, kommenterar Sveriges Byggindustriers utvecklingschef Peter Löfgren i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.