Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Svenskt miljardkontrakt till Strabag

Publicerad: 6 oktober 2010, 08:11

Den österrikiska byggjätten Strabag har fått uppdraget att förnya Täby Centrum i norra Storstockholm.


Det är det nya svenska dotterbolaget Strabag Projektutveckling som har fått uppdraget.

Det är det första stora uppdraget inom husbyggnad för Strabag i Sverige.

– Jag kan inte gå in på det exakta värdet för det här uppdraget men det är över 1 miljard kronor, säger Mats O Paulsson som leder Strabags verksamhet i Skandinavien.

I denna verksamhet ingår anläggningsbyggare som Oden och Züblin. Vi berättade i Byggindustrin 25/2010 om att Strabag nu också ger sig in på den svenska marknaden för husbyggnad.

Med ett nytt huvudkontor i Solna samlas Strabags skandinaviska verksamheterna under ett gemensamt paraply i form av det nya bolaget Strabag Scandinavia.

Täby Centrum har för närvarande en yta på 50 000 kvadratmeter och ska nu få ytterligare 30 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Befintliga lokaler ska renoveras. Dessutom ska ett nytt parkeringshus byggas så att antalet parkeringsplatser utökas från 2 400 till 3 600.

Byggstarten är nu i oktober och projektet ska vara avslutat i mars 2015.

ÄGS AV EUROPEISK JÄTTE

Täby Centrum ägs av Unibail-Rodamco, Europas störste ägare av centrumanläggningar med verksamhet i tolv länder och med huvudkontor i Paris. Företaget är noterat på flera börser.

Täby Centrum är en av Sveriges största gallerior med 150 butiker.

BJÖRN DICKSON - bjorn@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.