Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Svevia förvärvar entreprenör: ”Ger oss möjlighet att expandera”

Publicerad: 24 februari 2022, 15:55

Svevia gör ett bolagsförvärv i asfaltsbranschen.

Foto:

Svevia expanderar sin industri- och anläggningsverksamhet genom att förvärva Asfaltbolaget Sverige med basen i Karlskrona.


Ämnen i artikeln:

Svevia

Asfaltbolaget Sverige AB är en komplett mark- och anläggningsentreprenör och utför asfaltering, markberedning och grävning för kabel, fjärrvärme samt vatten och avlopp. Bolaget har sitt huvudkontor i Karlskrona med etableringar i Växjö och Kalmar. Nu blir bolaget en del av Svevia.

Läs även: Koncernernas köpfest fortsätter: Bergbyggare får ny ägare

– Jag är mycket glad över att vi har förvärvat Asfaltbolaget. Bolaget passar väl in i Svevias värdekedja och ger oss möjlighet att expandera vår industri- och anläggningsverksamhet i södra Sverige. Genom förvärvet får vi tillgång till en strategiskt viktig bergtäkt samt nya kunder och marknader, säger Tomas Johansson chef division Industri på Svevia i ett pressmeddelande.

Asfaltbolaget Sverige AB omsatte vid senaste bokslutet strax under 362 miljoner kronor och hade 80 anställda.

– Jag känner mig mycket nöjd över att Asfaltbolaget införlivas i Svevia, en stark ägare med tydliga ambitioner att fortsätta utvecklingen av verksamheten. Svevia är ett framåtriktat och expansivt företag och ger Asfaltbolaget möjlighet att växa i närliggande geografier som exempelvis Skåne där Svevia är etablerad. En annan fördel är Svevias stabila och långsiktiga ägare vilket skapar trygghet för våra medarbetares fortsatta utveckling och anställning, säger Åke Svensson, vd och delägare, Asfaltbolaget Sverige AB.

Förvärvet är villkorat av Konkurrensverkets godkännande.

 

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Svevia

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.