Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Sweco expanderar i Uppland

Publicerad: 23 september 2010, 08:33

Sweco köper Aros Arkitekter med 80 anställda. Företaget har kontor i Uppsala, Stockholm och Norrtälje.


Efter förvärvet får Swecos arkitektverksamhet drygt 500 medarbetare, vilket enligt företaget själva gör dem till Nordens största arkitektföretag. Aros Arkitekter har kontor i Uppsala, Stockholm och Norrtälje och är involverat i flera stora projekt, bland annat Hotell Clarion Arlanda och Kistamässan i Stockholm.

– Genom förvärvet stärker vi positionen på den svenska marknaden och kan erbjuda ytterligare kompetens inom arkitektur, bland annat inom kontor, handel, bostäder och hotell. Aros har liksom vi vuxit och varit framgångsrika på marknaden. Vi får nu också en viktig lokal närvaro i Uppsala och Norrtälje, säger Jan Mattsson, vd Sweco Architects.

Aros Arkitekter har funnits sedan 1980. Storleksmässigt tillhör de ett av de större arkitektkontoren i Sverige med sina 80 anställda.

– På Aros ser vi stora möjligheter att fortsätta att utvecklas inom Sweco. Både våra kunder och medarbetare får tillgång till Swecos samlade kompetens och en större geografisk närvaro. Att tillhöra ett större sammanhang är ett naturligt steg i vår utveckling, säger Jan-Ove Fogelberg, vd på Aros Arkitekter.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.