söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Sweco får upphandlingsorder i Ukraina

Publicerad: 8 februari 2023, 07:38

Foto: Petros Giannakouris/AP/TT

Sweco har fått en order från Nefco och ska leda upphandlingen av bostäder i västra Ukraina, allt för att täcka internflyktingars behov av bostäder, värme, vatten och elförsörjning.

Ämnen i artikeln:

SvepetSwecoDirektupphandlingUpphandlingflyktingpolitik

R


EU har beslutat att finansiera bostäder, skolor, förskolor och sjukhus samt reparera infrastrukturanläggningar i befriade städer i Ukraina.

Sweco ska säkerställa att europeiska normer för upphandling följs när projektorganisationerna ska upphandla entreprenörer för byggnaderna i sex kommuner i västra Ukraina som ska få EU-finansierade bostäder.

– Att med Swecos expertis konkret få bidra med att tillgodose människors mest grundläggande behov, såsom tak över huvudet, vatten och el, känns mycket bra. Sweco har lång erfarenhet av att snabbt sätta samman och projektleda team med internationella och lokala aktörer med rätt kompetens, vilket gör detta möjligt, säger Åsa Bergman, vd för Sweco.

Projektet startar omgående och planeras pågå i två år.

Uppdragsgivare är Nefco, Nordiska Miljöfinansieringsbolaget, som är ett internationellt finansinstitut som inrättats av de fem nordiska länderna. Nefco har bred erfarenhet av att finansiera kommunala projekt i Ukraina och fungerar som genomförandeorgan för EU:s åtgärder för att stötta Ukraina.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev