Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Sweco förvärvar del av NRC Group

Publicerad: 12 augusti 2019, 09:42

Åsa Bergman, vd och koncernchef på Sweco.

Foto: Anna Thorbjörnsson

Sweco har undertecknat ett avtal om att förvärva NRC Groups verksamhet inom rådgivning och tekniska konsulttjänster för järnvägsinfrastruktur. Förvärvet ger Sweco ytterligare 320 experter inom järnvägsdesign i Sverige och Finland.


Ämnen i artikeln:

SwecoNRC Group

Genom förvärvet av NRC Groups dotterbolag NRC Holding Design blir Sweco Finland en av de största aktörerna på den finska marknaden för infrastruktur, mobilitet och stadsplanering, samtidigt som den svenska verksamheten förstärks.

– Vi fortsätter att följa vår tillväxtstrategi med ambitionen att bli marknadsledande på alla våra nyckelmarknader. Genom förvärvet stärker vi vårt erbjudande inom ett segment med stora investeringsbehov och stark marknadstillväxt, säger Åsa Bergman, vd och koncernchef på Sweco, i ett pressmeddelande.

Processen för godkännande från den finska konkurrensmyndigheten har inletts. Parterna räknar med att affären ska träda i kraft i november.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

SwecoNRC Group

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.