söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Sweco köper bolag i Storbritannien och Finland

Publicerad: 4 maj 2023, 08:52

Swecos huvudkontor på Gjörwellsgatan i Stockholm.

Foto: Redaktionen

Sweco har förvärvat två utländska bolag verksamma inom byggnadsinspektion respektive stadsplanering. Det skriver konsultjätten i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetSwecoarkitekterstadsutveckling

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Så sent som den 17 april offentligjorde konsultbolaget Sweco förvärvet av Metrias affärsområde Plan- och mättjänster. På torsdagen var det dags igen. Nu meddelar bolaget att det köpt det brittiska byggnadsinspektionsföretaget Ball & Berry med 40 medarbetare och fyra kontor i England. Ball & Berry omsatte ifjol motsvarande cirka 44 miljoner svenska kronor.

Sweco har också förvärvat den finska Tammerforsbaserade arkitektbyrån Neva Architects med 30 medarbetare. Neva Architects hade en omsättning på motsvarande cirka 33 miljoner kronor ifjol. Det finska förvärvet gör Sweco till ett av Finlands största arkitektkonsultbolag med fler än 150 arkitekter.

– Swecos strategi är att växa både organiskt och genom förvärv och därigenom ta marknadsledande positioner på våra europeiska kärnmarknader. Jag är mycket glad över att Sweco växer med 175 experter för att bidra till framtidens hållbara samhällen och städer tillsammans med våra kunder, säger Åsa Bergman, vd och koncernchef på Sweco i en kommentar.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev