Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Sweco köper konsultbolag i Belgien – stärker sin position i Europa

Publicerad: 19 januari 2021, 14:48

Åsa Bergman, vd och koncernchef på Sweco.

Foto: Nicklas Thegertröm.

Konsultjätten Sweco köper den belgiska teknikkonsulten Buur. Affären är en del i Swecos uttalade mål att växa i Europa. ”Det är en av våra åtta prioriterade marknader”, säger Swecos presschef Johnny Nylund till Byggindustirn.


Ämnen i artikeln:

Sweco

Buur är ett teknikkonsultbolag specialiserat på klimatanpassning, stadsplanering och landskapsarkitektur med gott renommé i Belgien. Bolaget grundades 2006 och har drygt 60 medarbetare som arbetar från kontor i Leuven, Gent, Antwerpen och Bryssel.

Läs även: Halverad utdelning från Sweco 

Bolaget kommer att behålla sitt nuvarande namn under en övergångsperiod för att sedan inkorporeras i Sweco-sfären. Hur mycket Sweco har betalat för Buur har inte kommunicerats av parterna. 

”Buur passar väl ihop med Sweco och kommer att bidra till vårt redan starka kunderbjudande inom klimatanpassning och utformning av hållbara städer”, säger Åsa Bergman, vd och koncernchef för Sweco, i ett pressmeddelande.

Sweco har gjort drygt 130 uppköp under de senaste drygt 20 åren och har som uttalat mål att växa både organiskt och genom strategiska förvärv.

Sweco är aktiva på mer än 70 marknader med kontor på 14 marknader och har pekat ut åtta som prioriterade; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland och Centraleuropa, UK, Nederländerna och Begien. 

– På den här åtta marknaderna ska vi vara marknadsledande, ligga på topp tre, säger Johnny Nylund, presschef på Sweco till Byggindustrin.

Läs även: Sweco förvärvar del av NRC Group

Under räkenskapsåret som avslutades den i juni i fjol hade Buur intäkter på 4,5 miljoner euro.

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Sweco

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.