tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Sweco köper mer i Finland

Publicerad: 12 april 2021, 08:06

Swecos vd Åsa Bergman gör en köpoffensiv i Finland. Foto: Johan Kindbom

Sweco växer i Finland. Genom förvärv av finskt arkitektföretag blir bolaget ett av de största arkitektföretagen i Finland.

Ämnen i artikeln:

FinlandSwecobyggkontrakt

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


Sweco förvärvar det finska arkitektföretaget Linja Arkkitehdit, ett företag specialiserat på utformning av utbildnings- och affärslokaler samt bostäder. 

– Förvärvet ligger helt i linje med vår historia och vår strategi att erbjuda integrerade arkitekt- och teknikkonsulttjänster till våra kunder. Jag är nöjd att vi stärker vårt arkitekterbjudande på den finska marknaden, säger Åsa Bergman, vd och koncernchef för Sweco i ett uttalande.

Linja Arkkitehdit har cirka 60 arkitekter med bas i Uleåborg, Helsingfors och Jyväskylä. Under 2020 hade Linja Arkkitehdits en omsättning på 5,3 miljoner euro.Bolaget har de senaste åren samarbetat med Sweco i flera projekt. Genom förvärvet fördjupas samarbetet.

– Förvärvet stärker våra kundrelationer och tillsammans kan vi erbjuda våra kunder en bredare uppsättning tjänster och expertis”, säger Markku Varis, affärsområdeschef Sweco Finland i ett pressmeddelande.

Förvärvet gör Sweco till ett av de största arkitektföretagen i Finland. Bolaget kommer efter förvärvet att ha 120 arkitekter i Finland, inklusive de arkitekter som blev en del av Sweco genom förvärvet av Optiplan i januari 2021. 

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev