Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

SWECO projekterar ostkustens största hamn

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Norvikshamnen i Nynäshamn ska byggas ut och SWECO har fått uppdraget att förprojektera utbyggnaden.


Den nya hamnen ska bli 60 hektar, ha nio kajer, 1 800 meter kajlängd och kunna ta emot 500 000 containrar och 300 000 långtradare per år.

- Det här är ett spännande och utmanande projekt. Den bredd som SWECO kan erbjuda med alltifrån specialiserade anläggningskonsulter och byggkonsulter till landskapsarkitekter gör att vi kan ta ett helhetsgrepp på stora satsningar som den i Norvik, säger Eva Nygren vd för SWECO Sverige.

I SWECOs uppdrag ingår anläggningsprojektering, byggnadsprojektering samt landskapsarkitektur och utformning av byggnader. Uppdraget är värt drygt 4 miljoner kronor.
SWECO har tidigare gjort en teknisk förstudie, arbetat fram ett första layoutförslag för hamnen samt ansvarat för den miljökonsekvensbeskrivning som ligger till grund för Miljödomstolens bedömning av hamnen.

Hamnen kommer att byggas ut etappvis. 2020 beräknas den vara helt färdig, men redan 2011 hoppas man på invigning.

- Hamnutbyggnaden är viktigt för varuförsörjningen och tillväxten för Stockholm-Mälardalsregionen. Det känns tryggt att arbeta med SWECO i det här viktiga och spännande skedet, säger Christel Wiman vd på Stockholms Hamnar.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.