Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Affärer i byggsektorn

Sweco ritar nytt kraftvärmeverk i Ungern

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:44

Swecos industrikonsulter har fått uppdraget att planera och rita ett nytt kraftvärmeverk i Ungern. Uppdraget utförs åt det ungerska bolaget W. Hamburger Papirgyarto och kommer att sysselsätta cirka 40 konsulter från Sweco under ett års tid.


Kontraktet är ett så kallat EPCM-kontrakt som ger SWECOs konsulter ett helhetsansvar för den planering och projektering som berör anläggningen med alltifrån projektledning och konstruktion till mekanik, rör och automation.

Kraftvärmeverket kommer att byggas i Dunaújváros i centrala Ungern. Anläggningen kommer att producera 50 megawatt elektricitet och 160 megawatt processånga till närliggande pappers- och massafabriker. Anläggningen ska vara färdig 2010.

EPCM står för Engineering, Procurement and Construction Management. SWECO har genomfört ett flertal liknande uppdrag tidigare. Det senaste EPCM-kontraktet tecknades i november för ett nytt bioeldat kraftvärmeverk i Finland.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.