Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Affärer i byggsektorn

Sweco skapar ny stadsdel i Ryssland

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


Marianne Silén

SWECO FFNS Arkitekter har fått i uppdrag att utforma ett förslag på en helt ny stadsdel Baltic Pearl med bostäder, offentliga byggnader och kommersiella lokaler. Den nya stadsdelen för cirka 35 000 invånare blir en modern del av S:t Petersburg.
- Vi har genomfört ett flertal liknande uppdrag i både Kina och Ryssland de senaste åren. Nu har vi fått ytterligare bevis på att vår kompetens är mycket eftertraktad internationellt sett, säger Eva Nygren vd i SWECO FFNS.
Projektet genomförs som ett parallellt uppdrag där fem internationella arkitektföretag valts ut för att lämna sina förslag på hur stadsdelen ska utformas. SWECO FFNS är det enda nordiska arkitektbolaget som är inbjudet att vara med.
- Vi är stolta att tillhöra den grupp av världens främsta arkitekter som får förtroendet att genomföra uppdraget, säger Eva Nygren.
Satsningen genomförs av kinesiska investerare och väntas pågå de närmaste åtta åren. Baltic Pearl är den hittills största satsning som görs av kinesiska investerare i S:t Petersburg. Projektet bedöms omfatta 1,3 miljarder USD. I ett första skede är uppdraget värt kring 1 miljon kronor för SWECO FFNS.
Stadsdelen ska bli ett modernt komplement till S:t Petersburg. Uppdraget avser att skapa en helt ny stadsdel vad gäller design, framtidens boende och hållbar stadsutveckling. Ett område på två kvadratkilometer ska bebyggas, bland annat med 11 500 bostäder.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.