Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Sweco tar hem kontrakt på nya tunnelbanan: ”Mycket glädjande”

Publicerad: 22 augusti 2022, 12:53

Ann-Louise Lökholm Klasson, vd för Sweco Sverige

Foto: Sweco Sverige

Sweco får ytterligare uppdrag i samband med utbyggnaden av Stockholms tunnelbana. Denna gång på sträckan mellan Fridhemsplan och Älvsjö.


Ämnen i artikeln:

SwecoStockholms läntunnelbana

Ann-Louise Lökholm Klasson, vd för Sweco Sverige, är glad över förtroende att utveckla ett av Stockholms viktigaste infrastrukturprojekt i modern tid. 

Läs även: Därför gick tunnelbaneuppdraget till Sweco: ”Kombinationen av arkitekter, ingenjörer och våra tidigare erfarenheter är svårslagna”

 

– Det är ett projekt som skapar såväl effektivt resande som trygga och bra miljöer. Vi har både kapacitet och förmåga att med smarta digitala verktyg och innovation lösa de komplexa frågeställningar och nya förutsättningar som uppdraget kräver”, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd för Sweco Sverige i ett pressmeddelande.

Tidigare i år fick konsultjätten uppdrag som omfattar arbete med samtliga stationers uppgångar utmed den nya linjen och sedan 2015 arbetar Sweco också med de sju stationerna utmed den blå linjens utbyggnad till Nacka och söderort.

Det nya uppdraget omfattar att ta fram systemhandlingar för den nya linjens stationer vid de välbesökta bytespunkterna Fridhemsplan och Liljeholmen. Det innebär arbete med hela miljön för utbyggnaden, från resenärens utrymmen till installationer och konstruktioner i bergrummet.

Läs även: Här är teknikkonsulten som ska utforma tunnelbanetunnlarna till Älvsjö: ”Känns väldigt bra”

Uppdraget startar omgående och beräknas pågå två år framåt. De nya stationerna planeras att öppna 2034. Det samlade ordervärdet för Sweco uppgår till cirka 32 miljoner kronor.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.