torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Tar hem miljardprojekt: Bygger Gävles nya reningsverk

Publicerad: 13 april 2023, 13:09

Byggdialog får uppdraget att bygga det nya avloppsreningsverket i Gävle.

Foto: Anders Siljevall

Byggdialog ska tillsammans med Gästrike Vatten bygga ett nytt avloppsreningsverk i Gävle. Det blir företagets största VA-projekt någonsin och nu inleds sökandet efter nya medarbetare på orten.

Ämnen i artikeln:

SvepetavloppVAVA-planVA-systemvatten och avloppVVSoffentlig upphandling

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Byggdialog, som är specialiserade på partnering, har de senaste åren varit totalentreprenör för ett flertal VA-projekt. Gästrike Vatten har budgeterat nära en miljard för det nya reningsverket och projektet blir Byggdialogs största VA-projekt någonsin. Det innebär även att bolaget etablerar sig på en ny geografi.

– Vi är glada över det förtroendet vi fått av Gästrike Vatten och ser fram emot ett fint samarbete. Förutom att det är ett spännande projekt ligger det även i linje med bolagets strategiska plan att successivt expandera även i den här delen av landet. Just partnering är väl lämpat för den här typen av komplexa projekt och det har visat sig vara väldigt framgångsrikt. Vi hoppas att fler ska upptäcka fördelarna med vårt arbetssätt, säger Michael Sundhäll, vd på Byggdialog, i ett pressmeddelande.

Läs även: Så har Byggdialog lyckats med partnering: "Som person får du inte vara för fyrkantig"

Den långsiktiga planen är att fortsätta växa och bygga upp en stark marknad i Gästrikland och i södra Norrland. Nu storsatsar bolaget på att rekrytera fler medarbetare till deras team i Gävle.

Emma Björkenstam, Byggdialogs områdeschef för norra Sverige, ser fram emot samarbetet med Gästrike Vatten.

– Det här är ett spännande projekt som är oerhört viktigt för Gävle och en växande stad. Tillsammans bidrar vi till en hållbar stadsutveckling och att få vara en del av detta i min egen hemstad är fantastiskt. I och med att vi satsar i regionen söker vi projektmedarbetare som vill vara en del av detta projekt, och i takt med att vi växer och etablerar oss ser vi ett behov att utöka vår organisation även på lång sikt.

Läs även: Byggarna som tävlar om reningsverken – alla anbud i de stora upphandlingarna

Det nya reningsverket kommer kunna tillgodose cirka 150 000 boende i Gävle kommun. Projektet genomförs i samverkansformen partnering där Byggdialog är totalentreprenör och förväntas vara färdigställt 2028

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev