Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Tecknar avtal för miljarder

Publicerad: 8 april 2020, 14:05

Renovering av kontor och en bro och transportinfrastruktur är några av Skanskas nya uppdrag i USA. Tillsammans är de nya affärerna värda nära fem miljarder svenska kronor.


Skanska har tecknat ett tillägg i ett kontrakt med en befintlig kund avseende transportinfrastruktur i New York, USA. Totalt kommer 34 miljoner dollar, cirka 330 miljoner kronor, inkluderas i orderingången för USA för det första kvartalet 2020, enligt ett pressmeddelande.

Justeringarna i kontraktet avser ytterligare beställningar inom ett befintligt tranportinfrastrukturprojekt som ska vara färdigställt under fjärde kvartalet 2020.

Kontorsrenovering

Skanska har även tecknat ytterligare avtal med en befintlig kund för renoveringen av deras kontor i västra USA. Tilläggskontrakten som erhålls inom ramen för ett joint venture med Balfour Beatty är värda totalt 492 miljoner dollar. Skanskas andel utgör 246 miljoner dollar, cirka 2,4 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det första kvartalet 2020.

Byggnationen pågår och planeras att vara slutförd i april 2021.

Renoverar ikonisk bro

Ett annat nytt avtal gäller renoveringen av den ikoniska hängbron Benjamin Franklin Bridge som förbinder Philadelphia, Pennsylvania med Camden, New Jersey. Kontraktet är värt 195 miljoner dollar, eller 1,9 miljarder kronor.

Benjanmin Franklin Bridge sträcker sig över 1 100 meter från förankring till förankring, med sju körfält och två järnvägsspår. Det inkluderar bland annat installation av ett avfuktningssystem för, och inkapsling av, brons huvudkablar, breddning av gångvägar, målning, diverse stålreparationer, renovering av förankringarna samt installation av dekorativ belysning.

Byggnationen påbörjades i februari 2020 och planeras vara slutförd i december 2024.

Skanska i USA

Skanska är en ledande aktör även på den amerikanska bygg- och projektutvecklingsmarknaden. Skanska USA omsatte 74 miljarder kronor 2019 och hade cirka 7 900 anställda i sin verksamhet.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News