Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Tekla Sverige får stororder från Sweco

Publicerad: 22 april 2010, 11:30

Ordern innebär att Sweco har köpt in ett större antal licenser av Teklas BIM-programvara, Tekla Structures som är ett av de mest avancerade och utvecklade BIM-programmen på marknaden idag.


- Efter en omfattande utvärdering av marknadens olika erbjudanden av liknande produkter kom vi fram till att Tekla Structures är den som uppfyller våra krav bäst. Fördelen är möjligheten till 3D-koordinering och den automatiska genereringen av ritningar och listor vilket säkrar upp kvaliteten på det vi levererar, säger Sören Hed, vd Sweco Structures.Sweco är ett av Sveriges största internationella teknikkonsultföretag som erbjuder kvalificerade konsulttjänster världen över har sedan 1992 använt en liknande metod (Steel CAD) som Tekla Structures bygger på men långt ifrån lika avancerad som för byggprojektering. Från och med nu kommer Swecos medarbetare som på heltid projekterar stålkonstruktioner använda Tekla Structures.Produkten används i alla typer av uppdrag som Sweco genomför, allt från komplicerade industriprojekt till olika husobjekt. Sweco har nyligen genomfört två där man med fördel har använt Tekla Structures i projekteringen. Det ena är till den mycket komplicerade konstruktionen av den Svenska Paviljongen till Världsutställningen i Shanghai. Det andra projektet heter GreenHouse och är ett specialutvecklat växthus som tagits fram av företaget Plantagon och Sweco.- Vi är mycket stolta över att Sweco nu använder Tekla Structures för sin stålprojektering. Jag är övertygad om att det ger dem stora fördelar i framtida uppdrag då det är den mest avancerade och välutvecklade BIM-programvaran på marknaden i dag, säger Peter Branzell, Sales Manager, Tekla Sverige.Tekla Structures är ett avancerat 3D-modelleringsverktyg. I Tekla Structures kan modellen delas av hela projektgruppen och sedan användas för att simulera hela processen från projektering till förvaltning. Tekla Structures kan användas för att planera och schemalägga strukturer, uppgifter och resurser. Projektledaren kan visualisera byggnaden som den kommer att se ut i färdigställt skick. Arbetet kan spåras i förvaltningsmiljön för att göra jämförelser av planerade projekt kontra faktiska resultat.Tekla Structures ger också möjlighet att lagra mängder av data från de olika uppbyggnadsfaserna i en visuell 3-dimensionell miljö. Tekla Structures programvara har standardiserade gränssnitt och öppet API (Application Programming Interface). Det innebär att det går att överföra och ta emot mängder av information och geometrier från andra informationsmodeller och datahanteringssystem.

Hugo/prao - red@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.