Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Thage satsar på skånsk tillväxt

Publicerad: 26 maj 2014, 07:01

Anders Andersson från Tollarp i Skåne lägger in sina tre byggbolag Thage Anderssons, August Lundbergs och N E Persson i ett och samma bolag under namnet Thage.


– Bolagen ingår ju sedan flera år i samma koncern så vi tyckte det var dags att ta nästa steg. Vi är stolta över att få bygga hus som exempelvis Niagara, och nu vi vill tydligare visa vilka vi är, säger ägaren och vd:n Anders Andersson.

Thage är i dag – med en omsättning på cirka en miljard kronor och nära 500 anställda – Skånes fjärde största byggföretag efter bjässarna Skanska, NCC och Peab. Målet är nu att fördubbla omsättningen till år 2020.

– Många av våra kunder har kallat oss för Thages i många år men nu skippar vi s:et på slutet. Vi är ju ett byggbolag, inte ett dansband och vi är ju faktiskt redan ett stort byggföretag. Nu ska vi visa upp det, säger Anders Andersson.

Thages största enskilda projekt just nu är Malmö högskolas Niagara-projekt, en generalentreprenad på dryga halvmiljarden. Det rör sig om tre huskroppar om sammanlagt 25 000 kvadratmeter på Universitetsholmen mitt i Malmö. Det högsta huset blir tolv våningar och byggnaderna sammanlänkas av ett ljust atrium i markplan, en naturlig mötesplats mellan staden och högskolan.

Arkitekterna bakom är danska Lundgaard & Tranberg och uppdragsgivare är Akademiska Hus Syd.

Niagara ska vara klart 2015.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.