tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Titania köper producent av bostadsmoduler: ”Mycket fördelaktigt pris”

Publicerad: 28 februari 2023, 09:35

"Det är märkligt att tänka att bara 1,5 år tillbaka i tiden var det hög attraktivt för fastighetsbolag att köpa in sig dyrt med mindre ägarandelar", säger Titanias vd Einar Janson i en kommentar till affären som kostar bolaget 13 miljoner kronor.

Foto: Titania

Titania-koncernen förvärvar bostadsmodulproducenten och fastighetsutvecklaren New Living (tidigare Junior Living), det uppger Titania i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

fastighetsförvärv

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Förvärvet omfattar hela New Livings verksamheten om totalt tre bolag innehållande bland annat: modulfabrik, pågående projekt, organisation, inventarier, byggsystem, patenträttigheter, varumärken samt övriga immateriella rättigheter.

Läs mer: Trafikverket pressas till förändring – inför helt ny upphandlingsform

I förvärvet ingår även ett kommunalt markanvisningsavtal i Salems centrum om cirka 100 lägenheter samt andra bostadsutvecklingsprojekt i tidiga skeden i Stockholmsregionen.

Den totala köpeskillingen uppgår till 13,1 miljoner kronor. Samtliga bolag har enligt Titania tillträtts och affären gjordes med eget kapital.

– Vi är glada över att ha fått möjligheten att förvärva av en de mest erfarna producenterna av kvalitetsbostadsmoduler i Sverige till ett mycket fördelaktigt pris, kommenterar Einar Janson, vd på Titania.

Att möjligheten dök upp beror, enligt Janson, på det mörka läget för byggstarter generellt där många bolag har satt nybyggnationen på paus.

Läs mer: Halverat bostadsbyggande enligt SCB: ”Svagare än vi räknat med”

– Det är märkligt att tänka att bara 1,5 år tillbaka i tiden var det hög attraktivt för fastighetsbolag att köpa in sig dyrt med mindre ägarandelar eller investera från grunden i bostadsproducenter med fabrikstillverkning medan vi nu kan göra ett totalförvärv på dessa nivåer av en färdig fungerande kvalitetsverksamhet. För Titanias del passar förvärvet mycket bra just i nuläget.

New Living producerar i dagsläget Titanias bostadsmoduler för Täby Boulevardprojektet och har arbete med det året ut.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev