måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Tre renoveringsaffärer på raken för NCC

Publicerad: 28 juni 2023, 08:26

NCC kunde på onsdagsmorgonen meddela att tre nya renoveringskontrakt var tecknade.

Kontor i Jönköping, bostäder i Upplands-Bro och en skola i Åbo. Det är tre renoveringsordrar som NCC kommunicerade samtidigt under onsdagsmorgonen.

Ämnen i artikeln:

SvepetNCCLänsförsäkringaraktivitetsbaserade kontorkontorbostadsbyggandebostadsutvecklingSamhällsbyggnadsamhällsfastigheterjönköpingStockholms län

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Andreas Saltin, affärschef på NCC Building Sweden i Jönköping, och Magnus Olsson, vd för Länsförsäkringar Jönköping.

Foto: NCC

Kontorsfastighet i Jönköping

I Jönköping ska NCC på uppdrag av ELL-EFF Fastigheter bygga om Länsförsäkringars kontor i byggnaden Härden 5, uppförd 1985, i de centrala delarna av staden. Affären är en totalentreprenad i samverkan och orderregistreras i andra kvartalet 2023.

Kontoret är cirka 4 000 kvadratmeter och ligger centralt beläget i staden, vilket ställer höga krav på logistik och materialhantering. Ombyggnationen omfattar fem våningsplan.

Läs även: Alla anbud: Vinnarna när kommunerna bygger badhus, ishallar och sportanläggningar

Lägenheter renoveras på Fasanstigen i Upplands-Bro.

258 lägenheter i Upplands-Bro

I Upplands-Bro har NCC tecknat samverkansavtal med Upplands-Brohus för renoveringen av totalt 258 lägenheter på Fasanstigen. Nu inleds arbetet med renoveringen av 56 lägenheter.

Inom projektet finns högt satta mål för återbruk. Till exempel kommer alla balkongdörrar återbrukas i lägenheterna. Även vitvaror och skåpinredningar kommer att återbrukas, men i andra bostäder inom kundens bestånd.

Projektets sju delar beräknas av Upplands-Brohus att uppgå till 340 miljoner kronor och planeras vara klart 2026. Ordervärdet för den del som påbörjas nu uppgår till 75 miljoner kronor.

Nummi skola.

Skola i Åbo

I Finland har NCC fått i uppdrag av Åbo stad att renovera Nummi skola. Skolan är totalt 7 000 kvadratmeter och uppdraget uppgår till cirka 180 miljoner kronor.

Skolbyggnaden kommer att totalrenoveras och alla tekniska installationer kommer att bytas ut för att uppfylla moderna krav. Lokalerna kommer att få nya ytskikt och tillgänglighetsanpassas. Dessutom kommer ljud- och låssystemet på närliggande Katariina-skolan att förnyas liksom skolans övervakning- och brandlarmssystem.

Parterna har under en tid arbetat gemensamt i en utvecklingsfas för att ta fram bygghandlingar. Nu är projektet redo att utföras och arbetet inleds omgående. Renoveringen beräknas vara färdigställd sommaren 2025.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev