onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Två nya kontrakt för Byggpartnergruppen på samma dag

Publicerad: 19 oktober 2022, 11:26

Visionsskisser för Rackarberget X2 i Uppsala och Hus C på Garnisonsområdet i Linköping.

Den växande koncernen Byggpartnergruppen har under samma dag presenterat två nya avtal. Ett med Uppsalahem och ett med Intea Garnisonen.

Ämnen i artikeln:

SvepetByggpartnerbyggkontrakt

R


Byggpartner har tecknat avtal med Uppsalahem om att projektera och utveckla partneringprojektet Rackarberget X2. Det nya projektet, som går under namnet Rackarberget X2, omfattar nyproduktion av 72 studentlägenheter samt en förskola och är beläget på Rackarbergsgatan i Uppsala. Projektet ska genomföras i partnering mellan Uppsalahem och Byggpartner och beräknas vara färdigt våren 2025. Det aktuella avtalet gäller fas 1, det vill säga utveckling och projektering.

Byggpartner och Uppsalahem har en lång historia av samarbete i partnering. Bland annat i stora bostadsprojekt som Åpromenaden samt renoveringen av Kvarngärdet.

- Vi är mycket glada över att kunna fortsätta det långa och goda samarbete som vi har med Uppsalahem. Vi vet att staden behöver både studentbostäder och förskolor, så projektet ligger helt rätt i tiden, säger Gunilla Dahlstedt, chef för region Uppsala på Byggpartner, i ett pressmeddelande.

Läs även: Byggpartner gör miljardförvärv – går samman med Åhlin & Ekeroth: ”Vi ska inte bli en storkoncern”

I Linköping får även Byggpartner-bolaget Åhlin & Ekeroth uppdraget att bygga ett hus på Garnisonsområdet åt Intea Garnisonen.

Sexvåningshuset om cirka 6 600 kvadratmeter kommer att rymma moderna lokaler för vård och forskning. 

På en tidigare obebyggd yta inom Garnisonsområdets norra del i Linköping har Intea Garnisonen AB redan uppfört Hus A och Hus B. Inom kort väntar byggstart för Hus C, den sista av tre sammanlänkade byggnader som tillsammans utgör kvarteret Skvadronen. Hyresgäst blir Region Östergötland som, i de nya lokalerna, kommer att bedriva dagvård i form av ögonmottagning och logopedi samt forskningsverksamhet i samarbete med Linköpings universitet. 

– Vi är enormt stolta och glada över att, som lokalt byggföretag, återigen kunna visa att vi kan konkurrera om stora samverkansentreprenader med höga hållbarhetskrav. Samverkan som entreprenadform passar oss väldigt bra. Att bygga hållbara lokaler för vård, omsorg och forskning ligger oss dessutom extra varmt om hjärtat, berättar Jonny Birtner, chef för affärsområde Samhällsbyggnad inom Åhlin & Ekeroth, i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev