lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Umeåföretaget säkrar affärer för 100 miljoner

Publicerad: 22 april 2020, 04:00

Contractor har satsat på att öka närvaron i Umeå, berättar Richard Carlsson, vd för Contractor Umeå. Foto: Malin Grönborg

Contractor Umeå har den senaste tiden tecknat avtal för 100 miljoner kronor för projekt som startar under våren. Enligt vd Richard Carlsson är det en medveten satsning i området som snabbt har gett resultat.

Ämnen i artikeln:

byggkontrakt

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


I Umeå har den norrländska koncernen Contractor sedan 2019 haft ett tydligt tillväxtmål, med sikte på att öka såväl närvaron som affärsvolymen på orten. Resultaten har inte låtit vänta på sig.

– Det har blivit en ketchupeffekt. På årsbasis har vi lite mer att hämta in, men detta är en markant ökning, säger Richard Carlsson, vd för Contractor Umeå, till Byggindustrin.

Bland de nya uppdragen finns ett LSS-boende åt kunden NG Fastigheter ett nytt kantverk åt Norra Timber på Sävar såg. Dessutom har företaget fått ännu fler uppdrag av det kommunala bostadsbolaget Bostaden i Umeå, där renoveringen av 105 lägenheter i kvarteret Professorn på Ålidhem är det största projektet.

Hur har ni arbetat för att få det här resultatet?

– Vi har en utstakad marknadsplan där vi identifierat de kunder vi önskat arbeta med och sedan tagit kontakt. Det har gått över förväntan och gett oss uppdrag inom såväl bostäder som tung industri. Från tunga stålbalkar till finsnickeri, säger Richard Carlsson.

Inom hela Contractor-koncernen arbetar cirka 400 personer. I Umeå finns 57 anställda. Richard Carlsson berättar att det nu finns ett resursbehov.

– Som det ser ut nu kommer vi att ha ett visst resursunderskott efter semestern. Vi tittar på olika lösningar på detta. Vi kanske säljer bort vissa entreprenader, lånar in personal från andra delar av bolaget eller nyanställer.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev