Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Uppsala kommun till Skanskas klimatsmarta hus

Publicerad: 15 april 2010, 12:32

Skanska utvecklar ett nytt kontorshus i Uppsala Entré, bredvid Uppsala resecentrum. Skanska har nu tecknat hyresavtal med Uppsala kommun som tar en stor del av kontorsytorna.


Kontraktet med kommunen omfattar 7 200 kvm kontor motsvarande fyra våningsplan. Skanska har sedan tidigare också skrivit avtal med Coop om en livsmedelsbutik på 2 000 kvm.- Det känns bra att vi samlar in kommunens förvaltningar och ökar tillgängligheten för kommuninvånarna. Att vi flyttar in i en energieffektiv fastighet som också fyller andra höga miljökrav ligger helt i linje med vår miljöstrategi, säger Sven Gunnar Dahlquist, fastighetsdirektör, Uppsala kommun.- Med närheten till resecentrum, nya hotellet Radisson Blu och Uppsala Konsert och Kongress blir Uppsala Entré stadens nya mötesplats. Intresset för nyetablering är stort och vi är stolta över att få kommunen som hyresgäst i vår fastighet, säger Charlotte Thelm, projektutvecklare, Skanska.Kontorshuset kommer att byggas enligt kriterierna för EU GreenBuilding, vilket bland annat betyder att byggnadens energianvändning ligger minst 25 procent under lagkraven. Skanskas strävan är dessutom att byggnaden kommer att uppnå kraven för en så kallad LEED Gold Certifiering*.Byggstarten av det nya kontorshuset är planerad till sommaren med planerad inflyttning till sommaren 2012.

Hugo/prao - red@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.